Alkaiczny, silnie działający środek czyszczący stosowany w przemyśle spożywczym. Czyści i pielęgnuje podłogi, materiały i powierzchnie odporne na działanie zasad. Do stosowania w pomieszczeniach produkcyjnych, kuchniach przemysłowych i w gastronomii. Usuwa silne zabrudzenia białkowe i tłuszczowo-olejowe. Jest odpowiedni do czyszczenia pianowego nawierzchni pionowych.
Zalety produktu:
- Posiada certyfikat dopuszczający go do stosowania w przemyśle spożywczym
- Ma wysoką zdolność emulgacji tłuszczu i białka
- Jest na liście RK i RE
- Odpowiedni do stosowania w wytwornicy piany oraz w maszynach nisko- i wysokociśnieniowych
- Nie zakłóca działania separatorów tłuszczu zgodnie z ÖNORM B 5105
Zastosowanie i dozowanie:
Produkt rozpuszczający białka i tłuszcze do codziennego mycia oraz intensywnego doczyszczania materiałów, nawierzchni i podłóg odpornych na działanie alkaliów.
- Mycie ręczne: 100 - 200 ml/10 l wody
- Czyszczenie intensywne: 500 - 1000 ml/10 l wody
- Wytwornica piany 1:5 do 1:10 z wodą
- Czyszczenie nisko- i wysokociśnieniowe: 1:5 do 1:10 z wodą
Z przedmiotów i powierzchni, które mają bezpośredni kontakt z żywnością, należy usuwać wszelkie ślady po środkach myjących, przepłukując powierzchnie lub przedmioty wodą.
Należy używać zawsze zimnej wody.
Chemia
-
Zastosowanie:
Środki do powierzchni
-
Zastosowanie szczegółowe:
Kuchennych